Català – Invitació a la 2a reunió internacional BoB (Beyond our Backyards) a Cervera de la Marenda 29 setembre – 4 octubre 2012

Agroecologia ··· Sobirania Alimentària ··· Decreixement ··· Permacultura ··· Horts urbans ··· Ciutats en Transició ··· Cooperatives d’Aliments ··· Agricultura comunitària

Si et sents identificat/a amb una de les paraules o projectes anteriors, llavors és possible que vulguis unir-te a la xarxa Beyond our Backyards -BoB- (Més enllà dels nostres patis del darrere). L’acció col·lectiva és un pas necessari per donar suport al desenvolupament i la difusió de les propostes de sobirania alimentària, agroecologia i decreixement. BoB convida a «agroecòlegs» en totes les esferes d’acció – acadèmica, activisme polític, agricultura, consum- a convergir i actuar juntes pel canvi social.

Més enllà dels nostres patis del darrere fa la seva segona reunió internacional del 29 de setembre al 4 d’octubre a Can Decreix a Cerbère, França. La participació està oberta a totes les persones interessades a ampliar la seva xarxa més enllà dels seus projectes agroecològics locals, campanyes polítiques o d’investigació.

Els aspectes particulars d’aquesta reunió són:

No és només trobada, també estem creant un espai concret «Beyond our Backyards», Can Decreix, que es convertirà en un centre de suport a la xarxa. Durant la reunió posarem en pràctica un mètode de debat, construcció d’idees i actuació molt democràtic anomenat «procés de Grup-Assemblea». Es basa en un anar-i-venir-reiterat entre el treball en assemblea i grups de treball, i en l’ús d’eines de participació i organització. Venir a la trobada de Cerbère implica estar disposada a experimentar aquesta sistemàtica, i avaluar-posteriorment (només podem entendre si ho intentem). Vegeu l’explicació de la sistemàtica en http://www.agroecol.eu/international/node/76. Les esmenes a la proposta de treball són benvingudes (fins al 15 de setembre).

Programa

La reunió es divideix en dues parts. Durant el cap de setmana (29 i 30 de setembre) tindrem activitats públiques sobre temes que s’estan tractant a la xarxa, i en general sobre experiències vinculades a l’agroecologia. La segona part (de l’1 al 4 d’octubre) estarà formada per discussions i iniciatives orientades a l’impuls de nous projectes, així com tallers de temàtiques específiques, i el desenvolupament de la xarxa Beyond our Backyards -BoB- (Més enllà dels nostres patis del darrere).

Dissabte, setembre 29, Hotel Belvédère Le Rayon Vert A partir de les 10.00 tallers i seminaris oberts.

Dinar i visita guiada a Can Decreix

Bufet i recepció (19h30)

Diumenge, setembre 30, Hotel Belvédère Le Rayon Vert 9.00 Exposicions per part de convidats especials

Tallers i seminaris oberts

Pic-nic a la platja

Tallers i seminaris oberts

Sopar a Can Decreix

1-4 d’octubre, Can Decreix Treball intensiu en grups i assemblea usant la metodologia Grup-Assemblea, per tal de reforçar la xarxa, desenvolupar projectes i realitzar formacions específiques.

Dilluns es realitzarà una activitat de Teatre participatiu

Dimecres estarà centrat en accions locals.

Dijous, octubre 4, 19h00

Dijous es farà una avaluació de la reunió, es participarà en la sessió preliminar del festival de cinema de Cerbère a l’Hotel El Mirador, i es farà una festa final. A les 19h tindrà lloc el pròleg del festival de cinema de Cerbère centrat en el decreixement i l’agroecologia http://www.rencontrescerbere.org/. Es projectaran les pel·lícules Terrats i Life after growth, i es realitzarà un debat públic. Els directors dels dos films Debian Sabini (Terrats) i Leah Temper (Life after growth) assistiran a la sessió i participaran en el debat. Més informació a: http://www.agroecol.eu/international/node/108

On tindrà lloc la reunió?

Can Decreix és un lloc per posar les idees de decreixement en pràctica i per donar suport a l’activisme i la investigació sobre temes relacionats amb aquest concepte. Can Decreix es troba en aquests moments en un procés de transformació, en el sentit d’obres de construcció ecològica i, en general, es concep com un espai obert per inspirar i ser inspirades. A Can Decreix tot es recicla, i no compta amb un suport extern per a la seva gestió així que tots hem de ser conscients i responsables de tot, des d’on va l’aigua de la nostra dutxa a l’origen dels aliments consumits. Per obtenir més informació i una primera impressió de Can Decreix pot consultar el web http://degrowth.org/can-decreix. L’activitat de Beyond our Backyards serà la primera activitat a Can Decreix després d’un intens estiu de treball d’obres. L’hotel El Mirador, és un gran hotel art déco en forma de vaixell, i serà un lloc simbòlic important per a la reunió. Construït en l’època de la crisi econòmica mundial el 1929, podria ser un símbol de l’opulència i l’expansió excessiva que va portar a desastres, però ara pot convertir-se en un lloc per a seminaris interessants.

Costos i finançament

Els participants poden realitzar una contribució voluntària, amb un mínim suggerit de 25 euros (Es lliurarà un justificant de pagament). Aquesta és una petita contribució a l’allotjament, el menjar i tota la logística de la reunió. Les despeses restants de la reunió estan coberts per una ajuda del Programa d’Aprenentatge Permanent Grundtvig CE. També és possible sol·licitar fons per cobrir les despeses de desplaçament.

Vine a Can Decreix!

Per realitzar la inscripció, has d’estar registrat al web (http://agroecol.eu/user/register) i omplir el formulari d’inscripció de la reunió internacional (http://agroecol.eu/node/96). També pots proposar tallers i grups de treball omplint aquest formulari (http://agroecol.eu/node/97). A continuació assenyalem algunes idees o àmbits de possibles dels tallers o grups de treball:

  1. Teatre participatiu
  2. Accions local
  3. Tallers relacionats amb el progrés de les activitats que ja s’estan realitzant a la xarxa Beyond Our Backyards -BoB- (Per exemple investigació-activista, curs sobre el valor dels aliments, etc.)
  4. Qualsevol altra proposta per desenvolupar en BoB (per exemple cursos sobre conservació de llavors i polítiques de llavors, curs sobre sobirania alimentària, propostes en àmbits tècnics o de recerca en agricultura urbana, etc.)
  5. Tallers sobre eines existents per comunicar / involucrar més enllà de les nostres comunitats locals (per exemple la webagroecol.eu)
  6. Tallers sobre processos / experiències d’intercanvi (per exemple el CSA de Varsòvia)
  7. Tallers per compartir coneixements útils per als projectes locals (per exemple investigació sobre plantes comestibles)
  8. Tallers pràctics (per exemple construir amb fang)
  9. Tallers per desenvolupar el coneixement agroecològic 10. Museus-taller d’aparells inútils o d’ús dubtós: TV, cotxe, escalfador elèctric, rentaplats, congelador, aire condicionat, bidet, etc. -)

Allotjament Existeixen diferents opcions d’allotjament durant la reunió:

Romandre a Can Decreix amb sac de dormir i matalàs pròpis. També és possible acampar en alguns espais plans però molt rocosos. Allotjar-se a l’Hotel Belvédère du Rayon Vert en habitacions compartides (quatre persones) per 15 euros per nit i persona. S’han pre-reservat 20 places durant el cap de setmana i 10 durant la setmana. Pensem que aquesta opció pot ser excel·lent. Allotjar-se a l’Hotel Aragó per 36 euros/Persona en una habitació doble, o La Vigie per 54 euros/Persona en una habitació doble, més luxosa. Et preguem que ens informes com més aviat sigui possible de l’opció d’allotjament per poder realitzar la reserva pertinent.

Transport

Can Decreix està molt ben comunicat per tren, l’estació internacional és a 4 minuts a peu. Té molts trens directes des de Barcelona i Perpinyà / Avinyó, així com trens de llarga distància des de Paris, Zurich, Luxembourg o Milan. Des Perpinyà es triga una hora en cotxe, i mitja en tren.

Tenim la voluntat de donar suport al tren i no el cotxe, modalitat aquesta que està tractant d’afavorir per incrementar la urbanització i el turisme a la zona. En l’actualitat la legislació ambiental que protegeix algunes espècies poc comunes, en aquest cas un fals pebrer, està bloquejant el procés de construccio, però per quant de temps? A més no disposem de places d’aparcament. En cas que vinguis en cotxe donem per suposat un acord implícit que podràs fer servir el cotxe per portar altres persones, gent o compost (necessitem 1 o 2 tones de compost, així que no ho dubtis). També hem de transportar alguns residus de construcció.

Els horaris dels trens locals poden trobar aquí:

Narbonne – Perpignan – Cerbère: http://telechargement.ter-sncf.com/Images/Languedoc_Roussillon/Tridion/02_CerbereMtpAvignon-2012_tcm-22-77753.pdf

Avignon – Perpignan – Cerbère: http://telechargement.ter-sncf.com/Images/Languedoc_Roussillon/Tridion/05_CerberePerpNarbonne-2012_tcm-22-77756.pdf

Barcelona – Cerbère: http://www20.gencat.cat/docs/msi-dgac/Rodalies/PDF/Horaris_111211/R11_BCN-Portbou_111211.pdf

Idiomes de la trobada

La reunió serà a Anglès, Francès i Castellà amb traduccions.

Què i qui pot acompanyar?

No t’oblidis de portar el teu plat, tassa i cullera reutilitzable. Si no estàs allotjada a l’hotel porta també el sac de dormir i l’aïllant. Et demanarem que deixis els animals de companyia a casa.

La quitxalla és molt benvinguda. S’organitzarà un sistema de cura. Si volen se’ls convida a participar en les activitats que es realitzaran. Pensem que és important que tinguin l’oportunitat d’experimentar i fer pràctiques ecològiques amb substàncies naturals, així com que puguin realitzar pràctiques agrícoles i dur a terme processos de grup allunyats de jerarquies socials. Si us plau omple el formulari d’inscripció indicant quantes criatures vindran i si tenen alguna necessitat especial. Busquem persones per ajudar a preparar el lloc de trobada dels 4 dies abans de la reunió.

Uneix-te a Beyond our Backyards – BoB- (Més enllà del nostre pati del darrere)

BoB és una xarxa oberta destinada a promoure processos d’intercanvi d’experiències, l’aprenentatge i fomentar el coneixement a través de la investigació-acció. En compartir coneixements i unir esforços en aquesta xarxa, podem incrementar la nostra capacitat d’entendre i participar en temàtiques i processos polítics que impacten les nostres iniciatives. Juntes, podem explorar el potencial de les nostres accions i imaginaris en la transformació de la política, l’economia i la societat de la qual formem part. Uneix-te BoB registrant al portal (http://agroecol.eu/user/register) o contacta amb mailto: info@agroecol.eu per obtenir informació addicional i qualsevol aspecte que desitgis.

Research and Degrowth. (R & D)

Aquesta trobada està organitzada per Research & Degrowth, (R & D) que és una associació acadèmica dedicada a la investigació, la sensibilització i organització d’esdeveniments al voltant de temes vinculades amb el decreixement. R & D defineix el decreixement com un camí voluntari multinivell cap a la reducció de la producció i el consum, amb l’objectiu de la sostenibilitat ecològica, la bona vida, la llibertat i la justícia social. Per R & D el decreixement es basa en l’ecologia, l’economia ecològica, l’antropologia, la psicologia i les ciències socials en general. En el procés de decreixement de R & D té a veure amb la democràcia, la cooperació internacional i la comprensió en lloc del tancament social, la fragmentació i l’autoritarisme.www.degrowth.org

Castellano – Invitación a la 2a reunión internacional BoB en Cervera de la Marenda 29 septiembre – 4 octubre 2012
Agroecología • • • Soberanía Alimentaria • • • Decrecimiento • • • Permacultura • • • Huertos urbanos • • • Ciudades en Transición • • • Cooperativas de Alimentos • • • Agricultura comunitaria

Si te sientes identificado con una de las palabras o proyectos anteriores, entonces es posible que desees unirte a la red Beyond our Backyards –BoB- (Más allá de nuestros patios traseros). La acción colectiva es un paso necesario para apoyar el desarrollo y la difusión de las propuestas de soberanía alimentaria, agroecología y decrecimiento. BoB invita a «agroecólogos» en todas las esferas de acción – académicos, activistas políticos, agricultores, consumidores – a converger y actuar juntos para el cambio social.

Más allá de nuestros patios traseros tiene su segunda reunión internacional del 29 de septiembre al 4 de octubre en Can Decreix en Cerbère, Perpiñán, Francia. La participación está abierta a todas las personas interesadas en ampliar su red más allá de sus proyectos agroecológicos locales, campañas políticas o de investigación.

Dos aspectos son particulares de esta reunión:

  • No es sólo encuentro, también estamos creando un espacio concreto «Beyond our Backyards», Can Decreix, que se convertirá en un centro de apoyo a la red.
  • Durante la reunión vamos a poner en práctica un método de debate, construcción de ideas y actuación muy democrático llamado «proceso de Grupo-Asamblea». Se basa en un ir-y-venir-reiterado entre el trabajo en asamblea y grupos de trabajo, y en el uso de herramientas de participación y organización.

Venir al encuentro de Cerbère implica estar dispuesto a experimentar esta sistemática, y evaluarla posteriormente (sólo podemos entender si lo intentamos). Véase la explicación de la sistemática en http://www.agroecol.eu/international/node/76 . Las enmiendas a la propuesta de trabajo son bienvenidas hasta el 15 de septiembre.

Programa

La reunión se divide en dos partes. Durante el fin de semana (29 y 30 de septiembre) tendremos actividades públicas sobre temas que se están tratando en la red, y en general sobre experiencias vinculadas a la agroecología. La segunda parte (del 1 al 4 de octubre) estará formada por discusiones e iniciativas orientadas al impulso de nuevos proyectos, así como talleres de temáticas específicas, y el desarrollo de la red Beyond our Backyards – BoB-Más allá de nuestros patios traseros.

Sábado, 29 de septiembre, Hotel Belvédère Le Rayon Vert

A partir de las 10.00 talleres y seminarios abiertos.

Comida y visita guiada a Can Decreix

Bufet y recepción (19h30)

Domingo, 30 de septiembre, Hotel Belvédère Le Rayon Vert

9.00 Exposiciones por parte de invitados especiales

Talleres y seminarios abiertos

14.00 Pic-nic en la playa

Talleres y seminarios abiertos

Cena en Can Decreix

1-4 de octubre, Can Decreix

Trabajo intensivo en grupos y asamblea usando la metodología Grupo-Asamblea, con el fin de reforzar la red, desarrollar proyectos y realizar formaciones específicas.

El lunes se realizará una actividad de “Teatro participativo”

El miércoles estará centrado en acciones locales.

Jueves, 04 de octubre, 19h00

El jueves se realizará una evaluación de la reunión, se participará en la sesión preliminar del festival de cine de Cerbère en el Hotel Le Belvédère, y se hará una fiesta final. A las 19h tendrá lugar el prólogo del festival de cine de Cerbère centrada en el decrecimiento y la agroecología http://www.rencontrescerbere.org/. Se proyectarán las películas “Terrados” y “Life after growth”, y se realizará un debate público. Los directores de ambos films Debian Sabini (Terrados) y Leah Temper (Life after growth) asistirán a la sesión y participarán en el debate. Más información en: http://www.agroecol.eu/international/node/108

¿Dónde tendrá lugar la reunión?

Can Decreix es un lugar para poner las ideas de decrecimiento en práctica y para apoyar el activismo y la investigación sobre temas relacionados con este concepto. Can Decreix se encuentra en estos momentos en un proceso de transformación, en el sentido de obras de construcción ecológica y, en general, se concibe como un espacio abierto para inspirar y ser inspirados. En Can Decreix todo se recicla, y no cuenta con un apoyo externo para su gestión así que todos debemos ser conscientes y responsables de todo, desde dónde va el agua de nuestra ducha al origen de los alimentos consumidos. Para obtener más información y una primera impresión de Can Decreix puede consultarse la web http://degrowth.org/can-decreix. La actividad de “Beyond our Backyards” será la primera actividad en Can Decreix tras un intenso verano de trabajo de obras.

El hotel Le Belvédère, es un gran hotel art-déco en forma de barco, y será un lugar simbólico importante para la reunión. Construido en la época de la crisis económica mundial en 1929, podría ser un símbolo de la opulencia y la expansión excesiva que llevó a desastres, pero ahora puede convertirse en un lugar para seminarios interesantes.

Costes y financiación

Los participantes pueden realizar una contribución voluntaria, con un mínimo sugerido de 25 € (se entregará un justificante de pago). Esta es una pequeña contribución al alojamiento, la comida y toda la logística de la reunión. Los gastos restantes de la reunión están cubiertos por una ayuda del Programa de Aprendizaje Permanente Grundtvig CE. También es posible solicitar fondos para cubrir los gastos de desplazamiento.

¡Ven a Can Decreix!

Para realizar la inscripción, debes estar registrado en nuestra web (http://agroecol.eu/user/register) y rellenar el formulario de inscripción de la reunión internacional (http://agroecol.eu/node/96). También puedes proponer talleres y grupos de trabajo rellenando este formulario (http://agroecol.eu/node/97). A continuación señalamos algunas ideas o ámbitos de posibles de los talleres o grupos de trabajo:

1. Teatro participativo

2. Acciones local

3. Talleres relacionados con el progreso de las actividades que ya se están realizando en la red Beyond Our Backyards – BoB- (por ejemplo investigación-activista, curso sobre el valor de los alimentos, etc.)

4. Cualquier otra propuesta para desarrollar en BoB (por ejemplo cursos sobre conservación de semillas y políticas de semillas, curso sobre soberanía alimentaria, propuestas en ámbitos técnicos o de investigación en agricultura urbana, etc.)

5. Talleres sobre herramientas existentes para comunicar/involucrar más allá de nuestras comunidades locales (por ejemplo la web agroecol.eu)

6. Talleres sobre procesos/experiencias de intercambio (por ejemplo el CSA de Varsovia)

7. Talleres para compartir conocimientos útiles para los proyectos locales (por ejemplo investigación sobre plantas comestibles)

8. Talleres prácticos (por ejemplo construir con barro)

9. Talleres para desarrollar el conocimiento agroecológico 10. Museos-taller de aparatos inútiles o de uso dudoso: TV, coche, calentador eléctrico, friegaplatos, congelador, aire acondicionado, bidet, etc .-)

Alojamiento

Existen diferentes opciones de alojamiento durante la reunión:

  • Permanecer en Can Decreix con saco de dormir y colchoneta propia. También es posible acampar en algunos espacios planos pero muy rocosos.
  • Alojarse en el Hotel Belvédère du Rayon Vert en habitaciones compartidas (cuatro personas) por 15 € euros por noche y persona . Se han pre-reservado 20 plazas durante el fin de semana y 10 durante la semana. Pensamos que esta opción puede ser excelente.
  • Alojarse en el Hotel Arago por 36 €/persona en una habitación doble, o La Vigie por 54 €/persona en una habitación doble, más lujosa.

Te rogamos nos informes cuanto antes sea posible de la opción de alojamiento para poder realizar la reserva pertinente.

Transporte

Can Decreix está muy bien conectado por tren, la estación internacional se encuentra a 4 minutos a pie. Tiene muchos trenes directos desde Barcelona y Perpignan/Avignon, así como trenes de larga distancia desde Paris, Zurich, Luxembourg o Milan. Desde Perpignan se tarda una hora en coche, y media en tren.

Tenemos la voluntad de apoyar el tren y no el coche, modalidad ésta que está tratándose de favorecer para incrementar la urbanización y el turismo en la zona. En la actualidad la legislación ambiental que protege algunas especies poco comunes, en este caso un falso pimentero, está bloqueando el proceso constructivo, pero ¿por cuánto tiempo? Además no disponemos de plazas de aparcamiento. En caso que vengas en coche damos por supuesto un acuerdo implícito que podrás usar el coche para traer otras personas, gente o compost (necesitamos 1 o 2 toneladas de compost, así que no lo dudes). También hemos de transportar algunos residuos de construcción.

Los horarios de los trenes locales pueden encontrarse aquí:

Narbonne – Perpignan – Cerbère: http://telechargement.ter-sncf.com/Images/Languedoc_Roussillon/Tridion/02_CerbereMtpAvignon-2012_tcm-22-77753.pdf

Avignon – Perpignan – Cerbère: http://telechargement.ter-sncf.com/Images/Languedoc_Roussillon/Tridion/05_CerberePerpNarbonne-2012_tcm-22-77756.pdf

Barcelona – Cerbère: http://www20.gencat.cat/docs/msi-dgac/Rodalies/PDF/Horaris_111211/R11_BCN-Portbou_111211.pdf

Idiomas del encuentro

La reunión será en Inglés, Francés y Español con traducciones.

¿Qué y quién puede acompañarte?

No te olvides de traer tu plato, taza y cuchara reutilizable. Si no estás alojado en el hotel trae también el saco de dormir y la esterilla. Te rogamos que dejes los animales de compañía en casa. Los niños son muy bienvenidos. Se organizará un sistema de cuidado para ellos. Si quieren se les invita a participar en las actividades que se realizarán. Pensamos que es importante que tengan la oportunidad de experimentar y llevar a cabo prácticas ecológicas con sustancias naturales, así como que puedan realizar prácticas agrícolas y llevar a cabo procesos de grupo alejados de jerarquías sociales. Por favor cumplimenta el formulario de inscripción indicando cuántos niños vendrán y si tienen alguna necesidad especial. Buscamos personas para ayudar a preparar el lugar de encuentro los 4 días antes de la reunión.

Únete a Beyond our Backyards – BoB- (Más allá de nuestro patio trasero)

BoB es una red abierta destinada a promover procesos de intercambio de experiencias, el aprendizaje y fomentar el conocimiento a través de la investigación-acción. Al compartir conocimientos y aunar esfuerzos en esta red, podemos incrementar nuestra capacidad de entender y participar en temáticas y procesos políticos que impactan nuestras iniciativas. Juntos, podemos explorar el potencial de nuestras acciones e imaginarios en la transformación de la política, la economía y la sociedad de la que formamos parte. Únete BoB registrándose en el portal (http://agroecol.eu/user/register) o contacta con mailto:info@agroecol.eu para obtener información adicional y clarificar cualquier aspecto que desees.

Research and Degrowth. (R&D)

Este encuentro está organizado por Research & Degrowth, (R&D) que es una asociación académica dedicada a la investigación, la sensibilización y organización de eventos en torno a temas vinculadas con el decrecimiento. R&D define el decrecimiento como un camino voluntario multinivel hacia la reducción de la producción y el consumo, con el objetivo de la sostenibilidad ecológica, la buena vida, la libertad y la justicia social. Para R&D el decrecimiento se basa en la ecología, la economía ecológica, la antropología, la psicología y las ciencias sociales en general. En el proceso de decrecimiento de R&D tiene que ver con la democracia, la cooperación internacional y la comprensión en lugar del cierre social, la fragmentación y el autoritarismo. www.degrowth.org

Deja un comentario